Прес-центр19 квітня 2018, 16:04

Голова райдержадміністрації провів розширену апаратну нараду

Під керівництвом голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна 19 квітня відбулася розширена апаратна нарада за участю першого заступника голови Віталія Проскурка та заступника голови Карини Кошелєвої, керівника апарату Вікторії Попової, голів місцевих рад, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та установ і організацій  району.

Відповідно до порядку денного розглядалося вісім поточних питань: про стан ринку праці в Попаснянському районі та організацію громадських робіт, про участь в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку, про виплату щорічної разової грошової допомоги пільговим категоріям громадян до 05 травня, про належне відзначення в районі Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, про державну підтримку такої сільськогосподарської галузі як тваринництво, про забезпечення благоустрою та приведення у належний санітарний стан підпорядкованих територій.

У вступному слові Сергій Шакун акцентував увагу присутніх на проведенні санітарного очищення територій міських та селищних рад шляхом організації загальних толок, закликав проводити роботу серед населення та приватних підприємців, які мають торгівельні точки, з укладання угод із існуючими комунальними підприємствами для вивезення сміття. Крім того, він наголосив на необхідності створення сприятливих умов для залучення в район інвесторів та бізнес-проектів і розширення на місцях вже існуючих. «Створюючи сприятливі умови для існування бізнесу, ми закладемо підґрунтя для розвитку району», –  підкреслив він, – «І до цього процесу потрібно залучати не лише місцевих мешканців або інвесторів і підприємців з інших областей України, але й тих, хто зараз готовий переїхати на Попаснянщину з тимчасово непідконтрольної українській владі території».

Досить жваво відбувалося обговорення запропонованих Попаснянським міським головою Юрієм Онищенком питань в розділі «Різне. Зокрема, він запропонував провести громадське обговорення щодо підвищення тарифів для населення з водопостачання та водовідведення КП «Попаснянський районний водоканал», продовжити роботу по району з легалізації податків таких, наприклад, як акциз, ще раз провести нараду щодо обговорення механізму запровадження монетизації пільг на проїзд та створення комісії для встановлення учасників війни цивільним особам.

За підсумками апаратної наради по всім питанням були визначені напрямки з їх вирішення та надані головою райдержадміністрації відповідні доручення.