Прес-центр27 лютого 2018, 16:02

Голова райдержадміністрації Сергій Шакун провів розширену апаратну нараду

Під керівництвом голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна 27 лютого відбулася розширена апаратна нарада за участю першого заступника голови Віталія Проскурка, керівника апарату Вікторії Попової, голів місцевих рад, керівників структурних підрозділів адміністрації та установ району.

Під час наради були озвучені актуальні питання життя району, які стосувалися забезпечення правопорядку і законності, медичної реформи, організації призову на строкову службу та захисту прав дітей.

Зі станом виконання комплексної програми профілактики правопорушень та забезпечення публічної безпеки і порядку на території Попаснянського району на 2016 – 2020 роки присутніх ознайомив начальник Попаснянського відділу національної поліції, полковник поліції Володимир Золотарьов. Він детально поінформував про результатами оперативно-службової діяльності Попаснянського відділу поліції у 2017 році, навів порівняльні приклади з розкриття злочинів за 2016 та 2017 роки, окреслив ряд проблемних питань та зауважив, що на сьогоднішній день недоукомплектування кадрами Попаснянського відділу сягає 30 відсотків. За підсумками першого питання Сергій Шакун закликав відповідальних осіб активізувати роботу з формування спеціальної комісії при райдержадміністрації, яка разом із правоохоронними органами співпрацюватиме у питаннях запобігання розповсюдженню алкогольних та наркотичних виробів у районі та напрацює низку заходів щодо забезпечення правопорядку.

Із питанням щодо впровадження на території району медичної реформи виступила головний лікар Комунальної установи «Попаснянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Гурова. Вона висвітлила нюанси впровадження реформи, ознайомила із її етапами та закликала голів місцевих рад провести відповідну роботу на місцях з приводу укладання договорів між лікарями та пацієнтами. За підсумками цього питання було прийнято рішення провести окрему нараду для ґрунтовного обговорення реформи за участю представників медичних закладів та голів міських і селищних рад.

З інформацією про стан законності на території Попаснянського району за 2017 рік та заходами щодо її зміцнення на нараді виступив представник Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури. Зокрема, ним було зазначено, що за 2017 рік питома вага правопорушень, скоєних в алкогольному сп’янінні та серед неповнолітніх, зросла. Крім того, відповідно до нових положень з функціонування прокуратури, знизились її повноваження. Тож, за підсумками виступу було вирішено сумісними зусиллями посилити роз’яснювальну роботу серед неповнолітніх щодо скоєння неправомірних дій та продовжувати роботу з легалізації використання земельних ділянок.

Начальник Попаснянського районного відділу державної виконавчої служби Олег Підпалий виступив із доповіддю про посилення захисту прав дитини та належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. Під час виступу Олег Іванович зауважив, що відтепер розширено повноваження виконавчої служби, відповідно до яких можна виносити постанови відносно злісних неплатників аліментів без участі суду. Так, виконавчою службою району вже було винесено постанови щодо обмеження керування транспортними засобами (218 осіб) та виїзду за кордон (166 осіб). Також Міністерством юстиції планується створення мобільної робочої групи, яка буде проводити моніторинг щодо стягнення аліментів на місцях.

З останнім питанням порядку денного про підготовку і проведення призову громадян на строкову військову службу доповідав заступник військового комісара Лисичанського військового комісаріату, майор Микола Лисенко. Зокрема, він зазначив, що на строкову службу будуть призиватися юнаки віком від 18 до 28 років. Вони проходитимуть службу виключно поза межами Луганської та Донецької області. Крім того, юнаки, викликані до військкомату за повісткою, будуть направлятися на строкову службу лише після досягнення ними двадцятирічного віку, інші ж – будуть проходити призовну комісію. За юнаками, які проходитимуть службу, зберігатиметься робоче місце та заробітна плата, якщо вони працюють, при звільненні – надаватиметься матеріальна допомога, а під час служби вони знаходитимуться на повному державному забезпеченні. Також він оголосив, що на базі Лисичанського військкомісаріату планується створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які не лише будуть займатися обліком юнаків та проводити призов, але й надаватимуть соціальну реабілітацію, забезпечуватимуть, у разі потреби, морально-психологічний супровід, проводитимуть оборонно-мобілізаційну роботу тощо. Підсумовуючи виступ заступника комісара Лисичанського військового комісаріату, очільник району зазначив, що у хлопчаків 7 – 9 класів загальноосвітніх шкіл району є реальна можливість отримати військову професію повністю безкоштовно, продовживши навчання у військових коледжах