Прес-центр6 листопада 2018, 16:11

Гості з Латвійської Республіки ознайомилися з роботою Попаснянської центральної районної лікарні

Наостанок латвійська делегація ознайомилася із роботою районного медичного закладу.

Головний лікар комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» Олександр Ковальчук запросив гостей оглянути капітально відремонтований перший поверх поліклінічного відділення ЦРЛ та нове обладнання для проведення рентгенологічних і флюорографічних досліджень.

Потім делегація направилася до стаціонарну лікарні, яка також за останній час зазнала модернізації. Спершу їхній увазі запропонували оглянути проведені капітальні ремонтні роботи у закладі: заміна вікон і дверей, ремонт даху, заміна опалення. Потім гості ознайомилися із роботою клініко-діагностичної лабораторії, хірургічного та реанімаційного відділень. Там також було проведено капітальні ремонтні роботи, повністю замінено старе обладнання на сучасне та підвищено кваліфікацію лікарів. Родзинкою презентації операційного блоку стала лапароскопічна стійка, завдяки якій відтепер в районі проводитимуться безкровні операції гінекологічного і урологічного спрямувань та у черевній порожнині.

Латвійські гості залишилися задоволені побаченим, а заступник міністра оборони Латвії Віестурс Сілінієкс зазначив, що основною метою візиту до Попаснянського району стало ознайомлення із діями всіх екстрених служб у разі ймовірного нападу «сусідньої» держави – Російської Федерації – на країни Балтії.