Прес-центр21 грудня 2021, 14:12

Євген Жданов взяв участь у засіданні обласного комітету доступності

Євген Жданов взяв участь у засіданні обласного комітету доступності.
20 грудня перший заступник голови райдержадміністрації Євген Жданов взяв участь у засіданні обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
На засіданні під керівництвом заступниці голови обласної держадміністрації Катерини Безгинської директор Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Михайло Івасішин доповів про стан виконання обласного Плану заходів на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» .
В свою чергу, Євген Жданов доповів про роботу районного комітету доступності, зокрема, проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю: закладів охорони здоров’я, освіти, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, центрів зайнятості, установ Пенсійного фонду, споруд цивільного захисту, судів, центрів надання адміністративних послуг, національних закладів/установ, залізничних вокзалів, автовокзалів.
На цей час відомо, що із 370 відповідних об’єктів громадами обстежено 267 (або 72 % від загальної кількості), з яких безбар’єрними є 20 % об’єктів, частково безбар’єрні – 49 %, бар’єрні – 31 %.
«Наразі Сєвєродонецькою районною державною адміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями району на 2022 рік визначено 20 першочергових об’єктів для підвищення ступеня їх доступності для маломобільних груп населення», - зазначив Євген Жданов.
Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 366-р було схвалено Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.