Прес-центр6 лютого 2024, 14:02

Катерина Безгинська проінспектувала роботу Чернівецького хабу «Луганщина моя»

Наразі у Центрі допомоги ВПО з Луганщини у Чернівцях, роботу якого забезпечують Сєвєродонецька РДА – РВА та Шульгінська СВА, обслуговується 1535 наших земляків.

У Координаційному центрі проводиться видача гуманітарної допомоги від держави та інших донорів. Так, За 2023 рік тут було організовано видачу 3549 наборів державної допомоги; від БФ «Право на захист» 300 осіб отримали ковдри, матраци, постільну білизну, посуд та інші речі.

За підтримки МОМ видано 689 гігієнічних наборів та 1740 упаковок підгузків, 629 зимових постільних наборів, 519 матраців, 256 комплектів посуду.

6 лютого Чернівецький гумхаб відвідала заступниця голови Луганської обласної адміністрації Катерина Безгинська. В першу чергу на порядку денному робочої зустрічі із співробітниками хабу стояло питання надання луганчанам, які оселились на Буковині, соціальних послуг. Зараз їх кількість становить 33.

В центрі ведуть прийом спеціалісти Луганської обласної служби зайнятості, спеціаліст управління соціального захисту населення Сєвєродонецької РДА – РВА, начальник служби у справах дітей Новопсковської СВА. Також надається первинна і вторинна правова допомога партнером Центру – БФ «Право на захист»; приймають лікарі двох медичних установ Луганщини.

Для задоволення культурних потреб ВПО з нашої області Координаційний центр співпрацює із місцевими установами та активною громадськістю.