Прес-центр14 грудня 2021, 16:12

Керівники району і громади зустрілись із ветеранами – чорнобильцями

Керівники району і громади зустрілись із ветеранами – чорнобильцями.
Сьогодні, 14 грудня, голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко та керівник Попаснянської ВЦА Микола Ханатов зустрілись з активом Попаснянського товариства «Союз Чорнобиль».
У вітальній промові посадовці подякували чорнобильцям за мужність і самовідданість та вручили Подяки і матеріальну допомогу 10 ліквідаторам аварії.
Втім, захід не мав характеру офіціозу і проходив у невимушеній атмосфері. Окрім питань соціального захисту громадян цієї категорії та медичного обслуговування, членів громадської організації та її керівника – Олександра Коломийченка цікавили питання подальшого розвитку громади, благоустрою міста. Роман Власенко та Микола Ханатов відповідали на численні запитання та ділились планами.
35 років тому два теплові вибухи і подальше руйнування четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції спричинили найбільшу техногенну аварію минулого століття. Для локалізації та подолання її наслідків були залучені пожежні, військовослужбовці, представники різних професій. Пам'ять ліквідаторів, що вже пішли від нас, вшанували спільним покладанням квітів до Знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.