Прес-центр13 вересня 2019, 15:09

Латвійські незалежні журналісти знімають документальний фільм про Попаснянський район

В рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Попаснянською райдержадміністрацією та Огрським крайовим самоврядуванням незалежні журналісти з Латвійської Республіки розпочали документальний проект про Попаснянський район та його відновлення після активної фази російської агресії.
Журналісти вже вкотре приїздять до Попасної, беруть інтерв’ю та проводять зйомки. Цього разу, приїхавши на святкування Дня міста Попасна, вони вирішили поспілкуватися із місцевими дітьми. Відділ освіти організував для них зустріч із старшокласниками Попаснянського опорного загальнонавчального закладу «Попаснянська загальноосвітня школа №1». Та після інтерв’ю на них чекала несподіванка: у школі інтерв'юери зустрілися із французьким художником-муралістом Жульєном Маландом. Гості поспілкувалися, пан Жульєн розповів про проєкт, який ним було реалізовано у 2017 році, а потім поділився своїми творчими планами, які вже розпочав втілювати у Попасній.
Нагадаємо: художник-мураліст і по сумісництву куратор проєкту «Back to School! Ukraine», що був частиною великого проєкту ЮНІСЕФ «Виховання толерантності та відновлення через мистецтво», у 2017 році працював над творчим проектом в цій школі і за тиждень відкрив мурал «Попаснянська гойдалка». Відкриття муралу співпало із Днем захисту дітей, що стало досить символічним для нашого району.