Прес-центр19 липня 2018, 14:07

Меморандум про співпрацю

17 липня було укладено меморандум про співпрацю, який підписали голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук. Його мета – співпраця, спрямована на захист соціально-економічних і трудових прав працівників підприємств, установ та організації Луганської області, де діють організації профспілки.
Візит Юрія Піжука у Луганській області триває вже третій день, і сьогодні він відвідав Попасняншину. У рамках робочої поїздки Голова всеукраїнської профспілки працівників державних установ Юрій Піжук та очільник профспілки працівників державних установ Луганської області Сергій Тихоновський зустрілися із головою району Сергієм Шакуном та Попаснянським міським головою Юрієм Онищенко, обговорили шляхи співпраці у рамках укладеного меморандуму. 
Одним із пунктів плану візиту була зустріч із профспілковими лідерами державних установ району. Юрій Піжук виступив із доповіддю щодо досвіду роботи профспілок, співпраці із органами влади, перспективи діяльності організації. Після офіційної частини відбулася ознайомлювальна поїздка по місту Попасна.
У ході знайомства із інфраструктурою було оглянуто реконструкцію мосту на автошляху Попасна – Бахмут. На мосту гостям прокоментували хід відновлювальних робіт, відбулося спілкування із будівельниками, яким було висловлено подяку за їх важку працю та вручені невеличкі сувеніри на згадку.
Далі гостям провели екскурсію по Попаснянськiй загальноосвітній школі №1, яка знаходиться на передовій і найчастіше потрапляла під обстріл бойовиків. Після цього поїздка продовжилася відвідуванням реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами «Лелека», де було продемонстровано творчі роботи підопічних закладу.
Завершилася подорож містом у Попаснянськiй центральній районній лікарні знайомством із ходом ремонту у відділеннях та умовами праці співробітників.
Не оминули увагою й відновлений Палац урочистих подій, бо новий зал, відремонтовані кабінети та організація святкових подій є гордістю нашого міста.
У підсумку візиту Юрій Піжук неодноразово наголосив на тому, що він вражений тим, що тут, на передових рубежах нашої країни, люди не тільки балакають, але й дійсно сумлінно працюють задля покращення життя, благоустрою свого міста та району та вірять у майбутнє України.