Прес-центр12 червня 2020, 18:06

Мешканця Попаснянського району, засуджено за втягнення жінок в заняття проституцією

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця Попаснянського району за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 303 КК України (втягнення особи в заняття проституцією, вчиненні щодо кількох осіб).
Слідством встановлено, а під час судового засідання прокурором доведено, що мешканець району, діючи з корисливих мотивів, бажаючи мати стабільне джерело доходу від протиправної діяльності, підшукав осіб, які погодились на надання інтимних послуг за грошову винагороду, домовився з ними про приміщення, в якому будуть надаватися такі послуги, пошук клієнтів, оплати послуг таксі, і за це він буде отримувати грошову винагороду від кожного заказу інтимних послуг, чим забезпечував умови сексуальної експлуатації щодо кількох жінок.
Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
Натепер, вироком Попаснянського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі. На підставі ст.75, 76 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням на 1 рік.
Виконувач обов’язків начальника Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури В. Неустроєва