Прес-центр25 cічня 2018, 23:01

Міністр ТОТ Вадим Черниш відвідав ДП "Первомайсьвугілля"

На сьогоднішній день найголовнішими бюджетоутворюючими підприємствами Попаснянського району є ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» та ДП «Первомайськвугілля». Наприкінці 2017 року над обома підприємствами нависла загроза припинення діяльності. І якщо, завдяки злагодженій роботі обласної та районної влади, діяльність вагоноремонтного заводу вдалося відстояти у Києві шляхом пролонгації угоди з ПАТ «Укрзалізниця», то проблеми сталого функціонування ДП «Первомайськвугілля» й досі викликають занепокоєння.
Особисто ознайомитися з потенціалом підприємства та вникнути у суть найголовніших його проблем, 25 січня шахтоуправління відвідав Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.
В ході закритої наради виконуючий обов’язки генерального директора ДП «Первомайськвугілля» Артур Мірумян не лише ознайомив делегацію із здобутками підприємствами, перспективами розвитку, але й озвучив найголовнішу проблему: загроза затоплення трьох шахт – «Золоте», «Карбоніт», «Гірська». 
«Для уникнення колапсу під час надходження води із занедбаних шахт з тимчасово непідконтрольної українській владі території, підприємству необхідно буде не лише відкачувати воду, але й відразу очищати, – акцентував Артур Олегович увагу Міністра та присутніх разом з ним заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка та голову Попаснянського району Сергія Шакуна на масштабі проблеми. – Крім того, для проведення відкачування води необхідне нове обладнання, міцні насосні станції та кваліфіковані спеціалісти, які забезпечать монтаж та контроль за проходженням цього процесу. Самотужки підприємство не впорається», – додав він.
Обговорюючи можливі варіанти вирішення проблематики затоплення шахт, члени наради домовилися координувати подальші дії та якнайшвидше спільними зусиллями винайти реальні шляхи у подоланні такої складної ситуації.