Прес-центр26 травня 2020, 17:05

Модернізація системи управління споживанням енергоресурсів на об'єктах соціальної сфери Попаснянського району на контролі Романа Власенка

Зараз як ніколи енергоефективність та енергозбереження є однією з важливих ланок української політики. Невід’ємна складова цього процесу – система енергетичного менеджменту. Він передбачає не лише аналіз споживання всіх видів енергії, але й дозволяє виявити негативні тенденції та вжити заходи з їх усунення, що в підсумку сприятиме підвищенню енергоефективності, захисту довкілля, покращенню якості життя та підвищенню конкурентоспроможності економіки.

З метою налагодження щоденного моніторингу спожитої електроенергії, зокрема, у закладах соціальної сфери Попаснянського району, головою райдержадміністрації Романом Власенком було прийнято розпорядження «Про затвердження Положення про систему енергетичного менеджменту».

Запровадивши такий інноваційний продукт у Попаснянському районі, вдасться значно зменшити споживання енергії і, як наслідок, зменшити витрати на утримання соціальної сфери без впровадження капітальних заходів з енергозбереження. Крім того, відповідальними за здійснення заходів із запровадження системи енергетичного менеджменту особами буде здійснено моніторинг всіх будівель соцсфери задля з’ясування їхнього енергетичного попиту та стану якості внутрішніх енергетичних систем.

Все це дасть значний економічний ефект та буде новою платформою для подальшого розвитку майбутніх громад Попаснянщини.