Прес-центр26 травня 2020, 15:05

На Попаснянщині планують відкрити заклад STEM-освіти

STEM-освіта поєднує в собі природничі науки, технології, технічну творчість та математику. Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент з одночасним застосуванням інноваційних технологій.

Голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко провів робочу нараду з питання розвитку в Попаснянському районі актуального освітнього напряму STEM-освіта.

Участь у нараді прийняли начальник відділу освіти райдержадміністрації Марина Донцова та директорка будинку дитячої та юнацької творчості Людмила Григоренко.

Під час обговорення зазначеної теми Роман Геннадійович зазначив:   «Навчання – це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності. STEM-освіта допомагає опанувати «навички ХХІ століття» та створює фундамент для професій майбутнього. Саме тому нам вже сьогодні потрібно думати, як виховати кращих представників майбутнього».

За результатами наради було вирішено створити «Клуб креативних технологій» і відкрити його на базі Попаснянського дитячого будинку творчості. Також Роман Власенко надав доручення розпочати формування штатного розпису майбутнього клубу та роботу з розробки моделей STEM лабораторій для освітніх закладів району.