Прес-центр29 лютого 2020, 15:02

На Попаснянщині пройшов щорічний Фестиваль Вареників.

29 лютого на головній площі міста Попасна проведено черговий фестиваль Вареників. Чимало місцевих городян прийшло на святкове дійство, щоб  прийняти участь у народному гулянні.

Цього року особливим гостем і членом журі був Дмитро Оськін, відомий український конферансьє, актор та телеведучий.

Сьогодні, шістнадцять учасників фестивалю, представили свої локації та страви на розсуд суддям. Кожна локація була святково прикрашена, на столах було чимало смачних страв, напоїв, а господарі радо зустрічали журі веселими піснями та віршами. Проте, не тільки члени журі мали змогу скуштувати вареники, гостинні учасники фестивалю нагодували своїми стравами всіх охочих. Не відмовилися взяти участь у святі і військові, що боронять нашу Батьківщину від ворога у Попаснянському районі. Військовослужбовці пригощали всіх відвідувачів фестивалю гарячим чаєм та смаколиками.

Поки журі відвідувало святкові курені та куштувало вареники, на головній районній сцені відбувалася театралізована вистава, що чередувалася виступами місцевих аматорських колективів. Також учасників фестивалю та його гостей розважали веселими конкурсами та святковою дискотекою.

За підсумками фестивалю переможці розподілилися за наступними номінаціями: районі заклади культури вибороли першість за «Креативність у подачі вареників», КЗ «Лелека» стали найкращими у номінації «Українська гостинність», «Український традиційний вареник» отримали організації Елітжилком та Євентус. В номінації «Найчисельніший колектив» перемогу здобув колектив відділу освіти та методичного кабінету Попаснянської РДА, «Екзотичний вареник» був у Попаснянського професійного ліцею залізничного транспорту, а нагороду в номінації «Пісень багато не буває» виборола Попаснянська міська рада.  «Найцікавіша локація» була в Попаснянській загальноосвітній школі №1, у категорії «Різноманітність українських страв» журі найбільше відокремило КПСКП, «Вареник по-українські» зробили представники селища Мирна Долина, а «Найсмачніший вареник 2020» приготував колектив ОДО ПВРЗ. За «Патріотичний вареник» нагороду отримала організація Попаснянського районного водоканалу, «Найгарячішим вареником» журі пригостили у локації закладу дошкільної освіти №2, та завершив список нагороджених заклад дошкільної освіти №3 в номінації «Найкраща презентація страви».

Всіх учасників фестивалю відзначили дипломами та пам’ятним подарунками від Попаснянської міської ради.