Прес-центр28 березня 2019, 16:03

На Попаснянщині відбувся обласний огляд-конкурс «Луганщина – світанок України»

28 березня у великій актовій залі пройшов обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України». Цього року конкурс проходив під гаслом «З вірою в майбутнє».

Перед початком конкурсу всі гості, яких зібралося чимало, мали змогу ознайомитися із надзвичайними роботами майстрів декоративно-ужиткового мистецтва народних умільців Попаснянщини. Виставка їх поробок проходила у фойє будинку культури.

Розпочався захід відеопрезентацією про діяльність та здобутки всіх районних художніх колективів. Також гостей познайомили із весільною традицією, започаткованою у селі Шепилівка Білогорівської селищної ради Попаснянського району у середині минулого століття, «Дерево бажань».

Продовжився захід виступами найкращих вокальних, хореографічних, фольклорних та театральних районних колективів.

Всього на суд журі, серед яких були директор Луганського обласного центру народної творчості Ірина Дячук, керівник обласного народного клубу «Золоте руно» Наталія Стрєльцова, викладачі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв Олександр Бірюстюков і Галина Крупкіна, працівники Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Альона Бунжужна і Ірина Сєрєкова та викладач Брянківського коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Тетяна Старанко, а також глядачів було представлено 18 номерів художньої самодіяльності.

Наприкінці конкурсу голова журі Ірина Дячук висловила щирі слова подяки усім працівникам культури та аматорам народної творчості і вручила учасникам фестивалю дипломи за участь.

Привітала учасників конкурсу-огляду й заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Карина Кошелєва. Вона побажала їм натхнення, творчих здобутків та перемог на обласних, загальноукраїнських та міжнародних конкурсах.

Наостанок в урочистій атмосфері було проголошено переможців першого інтернет-конкурсу, що проводився на Попаснянщині – «Золоті руки». За підсумками проведеного інтернет-голосування у дорослій віковій категорії перемогла Олена Вінокурова з міста Золоте, а у дитячій – її учениця Ксенія Лєськова. Карина Володимирівна особисто вручила нагороди – мультиварку та мобільний телефон – переможцям.

Протягом всього конкурсу в залі панувала дружня, тепла атмосфера. Він подарував і учасникам і глядачам нові враження та відкрив нові таланти.

Тепер 01 червня найкращі колективи Попаснянського району візьмуть участь у обласному гала-концерті «Луганщина – це Україна» у місті Сєвєродонецьк.