Прес-центр13 березня 2019, 16:03

На Попаснянщині відзначили День українського добровольця

На Попаснянщині відзначили День українського добровольця

Україна втретє відзначатиме День українського добровольця. Це свято людей, які за покликом серця стали на захист своєї Батьківщини. У 2014 році всього за кілька днів незламний дух українців породив тисячі добровольців, захисників територіальної цілісності нашої держави.

Цьогоріч в Попаснянському районі святкування Дня добровольця проходило 13 березня у районному будинку культури. На захід були запрошені військовослужбовці з добровольчого батальйону «Донбас», голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, заступник Попаснянського міського голови Михайло Табачинський, учнівська молодь та жителі міста.

Під час промови Сергій Шакун розповів присутнім про утворення добровольчих батальйонів у Луганській області – «Темур», «Луганськ-1», «Айдар», їх роль у боротьбі із російським агресором та значення свята для попаснян.

Також перед присутніми виступав командир батальйону «Донбас», який визволяв Попасну у 2014 році, В'ячеслав Власенко та заступник Попаснянського міського голови Михайло Табачинський.

Свої музичні вітання присутнім дарували художні колективи будинку культури, дитячо-юнацького будинку творчості та міських шкіл.

Наостанок всі разом поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам АТО, що на площі Героїв.