Прес-центр26 лютого 2024, 17:02

На сьогодні в різних регіонах України працюють 16 переміщених закладів охорони здоров’я територіальних громад Сєвєродонецького району

Про це було зазначено на засіданні обласної колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, яке прошло сьогодні, 26 лютого, під керівництвом заступниці голови обласної адміністрації Катерини Безгинської.

Члени колегії та запрошені представники територій Луганщини розглянули підсумки роботи закладів охорони здоров’я області за 2023 рік та пріоритети на 2024 рік.

Наразі у 16 переміщених закладах охорони здоров’я з громад Сєвєродонецького району працює 592 медичних працівника, з яких 245 – це лікарі. Станом на лютий поточного року відсутня заборгованості із виплата заробітної плати.

11 закладів охорони здоров'я району із Сєвєродонецької, Кремінської, Лисичанської та Рубіжанської громад уклали угоди з Національною службою здоров’я України. По Попасняській горомаді, лікарі якої надають медичні послуги й населенню Гірської громади, розпочато ремонт необхідного приміщення у Харкові і підготовку документів на контрактування з НСЗУ.

Ще один напрямок роботи медзакладів Луганщини - надання медичних і психологічних послуг через Координаційні центри для ВПО. Фахівці приймають вимушено переміщених осіб з нашої області безпосередньо у хабах або організовується виїзд мобільних бригад до місць компактного проживання ВПО.

Також на колегії було зазначено, що одним із головних завдань сфери залишається збереження кадрового потенціалу для роботи у пост деокупаційний період.