Прес-центр9 березня 2024, 17:03

«Наша дума, наша пісня не вмpе, не зaгинe… От де, люде, наша слава, Слава України!» - сьогодні минає 210 років від дня народження Кобзаря

Дев’ятого березня Тарас народився, десятого – помер. Доля відвела йому 47 років земного життя, з яких 24 припадає на кріпацтво, 10 – на заслання, 13 - за його власним висловом, «на такій волі, як собака на прив’язі».

210 років тому Україна народила собі Пророка, автора національної ідеї, втіленої у його безсмертні твори. Шлях нащадків генія до розуміння його духовного спадку є непідвладними часу.

Навіть ті, хто не знайомий із творчістю Тараса Шевченка у повному обсязі, мають за дороговказ крилаті цитати Кобзаря. В наш час Шевченко живий і сучасний. Він надихає, він додає сил і віри.

Видатний УКРАЇНЕЦЬ залишив нам чимало важливих меседжів, які знаходять живий відклик у наших серцях, бо сьогодні, як і близько двох століть тому, триває боротьба українського народу за свою волю, культуру і цивілізацію.

Для нас, жителів Луганщини, Тарас Шевченко – це нагадування про наші наразі поневолені міста, практично в кожному з яких є вулиці або пам’ятники Кобзарю.

І саме нетлінні рядки Пророка дають нам надію, що Перемога буде за нами.

Борітеся – поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

З Днем народження, Тарасе Григоровичу!