Прес-центр23 cічня 2024, 11:01

Наша єдність - наша зброя! Сьогодні Україна відзначає День Соборності

Шановні жителі Сєвєродонецького району!
22 січня 1918 та 1919 року відбулись дві епохальні події в історії нашої держави, які, з одного боку, стали результатом столітніх об'єднавчих національно - визвольних процесів, а з іншого - заклали підвалини для майбутнього становлення незалежної, суверенної, соборної України.
Сьогоднішнє свято - це про єдність наших територій, про духовну консолідацію всіх громадян держави, про їх згуртованість. Нарешті, соборність невіддільна від суверенітету народу і є запорукою виживання й існування нації.
Війна росії проти українців оновила поняття соборності. Адже говорячи про соборність України, ми повсякчас згадуємо про ціну, яку доводиться платити за нашу свободу.
Сьогодні соборність для нас, луганчан, в першу чергу це деокупація захоплених ворогом територій України, наших рідних міст і сіл.
Але наша єдність - це не тільки мета, це й спосіб життя, це запорука нашої Перемоги у цій війні, це наша щоденна зброя!
У цей пам'ятний день ми говоримо: вічна пам'ять полеглим Героям, котрі віддали своє життя за незалежну, соборну, вільну, неподільну Україну! Безмежна вдячність та шана живим захисникам, які продовжують боротьбу.
Разом до Перемоги!
З Днем Соборності, шановні! Миру і процвітання, Божого захисту!
Зі святом!
Слава Україні!