Прес-центр19 березня 2019, 11:03

Норвезька рада у справах біженців (NRC) продовжуватиме впровадження проекту «Продовольство в обмін на активи»

Протягом останніх п’яти років на території Попаснянського району працює чимало благодійних міжнародних організацій, що надають гуманітарну допомогу місцевому населенню. Однією з таких організацій є Норвезька рада у справах біженців (NRC). Цього року NRC продовжуватиме впровадження проекту «Продовольство в обмін на активи». Цей проект передбачає капітальний ремонт існуючих водогонів, які потребують відновлення. 
Задля максимального розповсюдження інформації про проект 19 березня відділом жітлово-комунального господарства та будівництва Попаснянської райдержадміністрації було ініційовано нараду за участю представників NRC та голів місцевих рад. Також до участі у нараді долучився очільник району Сергій Шакун.
Асистент відділу Продовольчої безпеки та життєзабезпечення NRC Ірина Удовиченко детально ознайомила присутніх із умовами участі у проекті, а також розповіла про вже успішно реалізовані перші етапи проекту в минулому році у Гірському і Новотошківському. Вона зазначила, що для участі у проекті керівництво місцевих рад повинно заповнити відповідні заявки із обґрунтуванням необхідності відновлення водопроводу. Прийом заявок триватиме до кінця березня і за підсумками їх розгляду представниками NRC буде обрано населенні пункти, в яких відбудеться реалізація проекту. 
Слід зазначити, що цей проект передбачає відновлення інфраструктури, необхідної для стабільного самозабезпечення місцевого населення на лінії розмежування та його активізацію, шляхом проведення ремонтних робіт, а всі необхідні матеріали будуть надані NRC.