Прес-центр5 вересня 2018, 15:09

Очільник району проінспектував хід ремонтних робіт у навчально-освітніх закладах

05 вересня голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун особисто проінспектував деякі  навчально-освітні заклади району з приводу проведення ремонтів. Візит відбувся без попередження та за участю начальника відділу освіти Марини Донцової.

Так, було перевірено ремонт гігієнічних кімнат та каналізаційної системи у Золотівській багатопрофільній гімназії та Комишуваському навчально-виховному комплексі, проведення капітального ремонту в Золотівській опорній школі №5, що триває з минулого року, та ремонт гігієнічних кімнат у Попаснянській багатопрофільній гімназії №25.   

На місці під час перевірки очільник району з’ясував, що у Золотівській багатопрофільній гімназії капітальний ремонт гігієнічних кімнат та каналізаційної системи виконано досить погано: неякісне виконання замолених робіт поєдналося із низькою якістю ремонтних матеріалів. Тим більш, що зазначені роботи проводяться підрядною організацією ФОП «Агафонова» з 03 травня поточного року і за чотири місяці вони так і не завершилися. У зв’язку із цим очільник району надав доручення своєму першому заступнику Віталію Проскурко разом із експертом відвідати заклад та порівняти відповідність робіт і матеріалів з кількістю витрачених коштів відповідно до вимог проектно-кошторисної документації. За підсумками чого, зобов’язати підрядну організацію ФОП «Агафонова» у найкоротший термін усунути всі недоліки.

У Золотівській опорній школі №5 на сьогоднішній день проводиться капітальний ремонт їдальні, класних кімнат та теплотраси для якісного опалення закладу. Загалом ремонтні роботи здійснюються у закладі відповідно до проектно-кошторисної документації, а підрядники старанно ставляться до виконання поставлених завдань. «Спасибі вам за відповідальне ставлення до контролю за виконанням ремонтних робіт у закладі і спасибі батькам за порозуміння, – подякував директорці Золотівської школи Сергій Шакун, – Проте, основним завданням на сьогодні є якнайшвидше виконати ремонт у класних кімнатах, щоб наші діти змогли навчатися у належних умовах», – наголосив він.

Проведенням ремонту у Комишуваському НВК голова був повністю задоволений. У закладі майже повністю завершено будівництво каналізаційної системи та триває реконструкція гігієнічних кімнат і харчоблока.

У Попаснянській багатопрофільній гімназії №25 Сергій Шакун не зміг оглянути хід ремонтних робіт у гігієнічних кімнатах: підрядників, які виконують ремонт, не було на місці, а кімнати були замкнені. Крім того, очільника здивував ремонт даху закладу. Адже, на сьогоднішній день проектно-кошторисної документації щодо його виконання немає і кошти на цей вид роботи виділені не були. Також, голову залишився задоволений оперативною установкою спортивного майданчику, який нещодавно встановили на подвір’ї гімназії.