Прес-центр23 жовтня 2018, 15:10

Очільник району провів робочу нараду з керівництвом ДП "Первомайськвугілля"

23 жовтня голова Попаснянської райдержадміністрації провів нараду з питань виплати заборгованості із заробітної плати та подальшого функціонування Державного підприємства «Первомайськвугілля». 
На нараду був запрошений нещодавно призначений на посаду виконуючого обов’язки генерального директора зазначеного підприємства Олександр Водоп’янов разом із директорами підвідомчих шахт.
«Ми не допустимо, щоб в Попаснянському районі було закрито хоча б одне бюджетоутворююче підприємство, – розпочав нараду Сергій Шакун, – Адже це відразу надасть можливість проросійським силам ще глибше пустити коріння «руського миру» на лінії розмежування, – зазначив він, – Нашою головною метою є розвиток. Тому, надавайте ваші пропозиції і спільними зусиллями ми зможемо за допомогою двох – трьох шахт забезпечити економічний підйом не лише району, але й всієї області», – додав голова.
Олександр Водопянов ознайомив очільника району із ситуацією, яка склалася на підприємстві за останні місяці. Зокрема, із станом заборгованості по заробітній платі та планами по виплаті цих коштів, відключенням та відновленням безперебійної роботи електромережі підприємства, станом забезпечення шахт необхідними витратними матеріалами для безперебійної роботи – лісом та металом, та станом соціальних об’єктів, що знаходяться на балансі ДП «Первомайськвугілля». 
Директори шахт виступили зі звітами про діяльність на відділеннях підприємства. Так, на ВП «Шахта Гірська» щодобовий видобуток вугілля складає близько 500 тон, ВП «Шахта Тошківська» повністю забезпечена лісоматеріалами, а на ВП «Шахта Золоте» тримається приплив ґрунтових вод нижче рівня горизонту 600 м. Для цього там постійно працює 5 насосних установок, а одна знаходиться в резерві. Крім того, продовжується впровадження проекту щодо будівництва очисних споруд та триває проект з будівництва водовідливу. Також пан Олександр зазначив, що план по забезпеченню населення побутовим вугіллям повністю виконано. Єдиною проблемою залишається забезпечення побутовим вугіллям колишніх працівників «Шахта Родіна», у зв’язку із тим, що ця шахта проходить процес реструктуризації.
На нараді також обговорювалися питання щодо забезпечення місцевого населення соціальними послугами, на кшталт початку опалювального сезону 2018/2019 в дитячих садках, підвідомчих ДП «Первомайськвугілля», передавання до комунальної власності району культурних закладів, що знаходяться на балансі підприємства, безперебійної роботи медичних установ тощо.
Окремо Водоп’яновим було зазначено, що, не дивлячись на досить складну ситуацію на підприємстві, набір на робочі спеціальності гірничого спрямування триває. В свою чергу Сергій Шакун зазначив, що незабаром впроваджуватиметься програма МТОТу з ремонту квартир комунальної власності у селищі Новотошківське та місті Гірське. Ці квартири згодом будуть надаватися в користування новоприйнятим працівникам ДП «Первомайськвугілля».
Наостанок директори шахт поцікавилися ситуацією щодо роботи КП «Первомайськтеплокомуненерго» та початку централізованого цьогорічного опалювального сезону в містах Гірське та Золоте. Голова запевнив, що сезон буде розпочато.
Потім присутні обмінялися контактними даними та запланували чергову зустріч на найближчий час.