Прес-центр16 лютого 2018, 16:02

Очільник району зустрівся з мешканцями Білогорівської селищної ради

Більше півроку тому декілька «активістів» на Білогорівщині увійшли у конфронтацію із місцевими мешканцями та керівництвом ради. Виготовивши печатку та бланк, вони дестабілізують ситуацію в раді шляхом постійних неслушних звернень, як до Білогорівського селищного голови, так і до вищих органів влади. Створивши деструктивну ситуацію в населеному пункті, не провівши жодного разу загальних зборів, не заручившись підтримкою місцевих громадян, ця група людей намагається створити нелегітимний орган альтернативний селищній раді.
Для з’ясування ситуації та пошуку шляхів її стабілізації, 15 лютого до Білогорівської селищної ради виїхав голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. 
Про проведення виїзного прийому очільника району жителів всіх населених пунктів ради повідомили від імені місцевої влади та від імені, так званих, активістів.
По приїзду голови адміністрації до Білогорівки, актова зала селищного будинку культури була повна. Із самого початку спілкування від жителів селища лунали обурені протести відносно «активістів», які розбурхують спокій. Мешканці ради – і молодь, і люди похилого віку, які прожили тут все життя – несхвально розповідали про їхню діяльність. 
«Я прожила тут все життя і пам’ятаю як було, і як стало, – зазначила під час свого виступу одна із жительок Шипілово, – Жоден селищний голова не піклувався так про нас! В селищах є і вода, і світло, відремонтовані дороги, вивозиться сміття. Жодну проблему, якщо вона виникає, наша голова не замовчує і не полишає напризволяще!» 
Слово було надано і представникам, так званого, заколоту. Але, громадяни, які зібралися в залі, не схотіли її слухати і, навіть, проголосували за це, а потім, в знак протесту, всі до єдиного покинули залу. Активістка висловлювала претензії в пустій залі, де залишилися лиш її однодумці – ще дві пані.
Голова адміністрації разом із громадянами вийшов із зали задля з’ясування нагальних проблем селища. У спокійній обстановці люди озвучили декілька питань. Зокрема, вони запропонували розробити графік виїзних прийомів районного соціального мобільного офісу, ремонту столової у Білогорівській школі та ремонту актової зали у Шипілівському будинку культури, продовження організаційної роботи з розвитку туристичного бізнесу тощо. 
Не оминув голова поспілкуватися і з "активістками". Вони разом оглянули каналізаційні стоки, які залишились Білогорівці ще від підприємства «Лисичанськсода» та оглянули каналізаційні колектори, які були побудовані декілька років тому. Наостанок Сергій Шакун запропонував цим «активістам» утворити громадську організацію шляхом офіційної реєстрації та на законних підставах приймати активну участь як у житті селищної ради, так і всього Попаснянського району.