Прес-центр22 червня 2018, 09:06

Попаснянщина продовжує налагоджувати партнерські відносини в рамках проекту "Схід і Захід разом": регіональний вимір загальноукраїнської солідарності"

21 червня делегація від Луганської області вирушила до міста Трускавець Львівської області на ІІІ Форум місцевого розвитку. До складу делегації, яку очолив голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз, увійшли найперспективніші керівники з області, серед яких був і очільник Попаснянського району Сергій Шакун.

Учасники Форуму прийняли участь в панельній дискусії «Змінимо країну разом: перспективи міжрегіональної співпраці для зміцнення загальноукраїнської солідарності», на якій було презентовано підсумки конкурсу освітніх, культурних та медійних обмінів між Львівщиною та Луганщиною.

Кульмінацією першого дня перебування на Формі стало підписання трьохстороннього Меморандуму про співпрацю між Косівською районною радою Івано-Франківської області, Попаснянською районною державною адміністрацією Луганської області та Асоціацією «Єврорегіон Карпати-Україна». Головна мета Меморандуму – об’єднання Сходу і Заходу для подальшої спільної праці і економічного розвитку.

«Це знакова подія для Попаснянського та Косівського районів, – наголосив Сергій Шакун, – Адже сьогоднішнє підписання Меморандуму – ще одна невеличка перемога, яка доводить, що Схід і Захід – разом. Далі буде!».