Прес-центр29 серпня 2018, 16:08

Попаснянщину відвідав Павло Хобзей заступник міністра освіти України

Якісна освіта наших дітей – інвестиція у майбутнє.

Створення опорних шкіл – це дієвий механізм реформування системи загальної середньої освіти. Його метою є забезпечення рівного доступу дітей до якісної освіти, впровадження допрофільної  підготовки і профільного навчання, поглиблене вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця  їх проживання. На Луганщині також триває процес реформування.

Для ознайомлення із впровадженням нової української школи на території Луганської області вздовж «лінії розмежування» 29 серпня з робочим візитом на Луганщину приїхав заступник міністра освіти України Павло Хобзей. Ознайомившись із модернізованими обласними навчальними закладами, Павло Кузьмович відвідав Гірську багатопрофільну гімназію Попаснянського району. На зустріч із паном Павлом приїхав і голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун разом із начальником відділу освіти райдержадмінітсарції Мариною Донцовою.

Заступник міністра був приємно здивований, що у прифронтовій зоні реформування освіти відбувається якнайкращим чином. Адже серед дев’яти опорних шкіл, що вже існують на Луганщині, чотири знаходиться на території Попаснянського району. Оглядаючи Гірську гімназію, він ознайомився із навчально-освітнім процесом у закладі, оглянув проведені ремонтні роботи та нове сучасне оснащення. На останок очільник району Сергій Шакун, віддячивши за допомогу району, урочисто вручив заступнику міністра освіти Павлу Хобзею подячний лист.

Наступним пунктом робочого візиту стала школа у селищі Новотошківське. Там заступник міністра поспілкувався з керівництвом навчального закладу. Він акцентував увагу присутніх на важливості впровадження новітніх тенденцій розвитку освіти, наголосивши, що лише реформуючи її відповідно до міжнародних стандартів, стане можливим розбудовувати демократичну європейську  державу.