Прес-центр25 листопада 2019, 15:11

Попаснянська районна централізована бібліотечна система провела захід до Дня гідності і Свободи

21 лютого Попаснянська районна централізована бібліотечна система разом з учнями Попаснянської гімназії №20 провела патріотичний захід «Країна нескорених», присвячений Дню Гідності і Свободи.

Революція гідності 2013-2014 років – боротьба за людську та національну гідність громадян України. Люди у великій кількості вийшли на Майдани по всій Україні не просто відстоювати своє право на Євроінтеграцію, а право на життя в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина, де немає насильства, де кожна людина має захищені права. Революція відбулася не лише в політичному житті країни.

Уривок документального фільму та розповідь бібліотекарів допомогли відтворити хронологію подій Революції гідності. Учні співали патріотичні пісні та декламували вірші, що були написані на Майдані під час подій Єврореволюції. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять усіх героїв «Небесної сотні» та воїнів, що загинули під час збройного протистояння на Сході України.

Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною нескореною країною. Тож, шануймо тих сміливих, відважних, гідних своєї держави людей і рівняємось на них.