Прес-центр13 липня 2020, 15:07

Порушення умов відбування призначеного іспитового строку стало підставою для його скасування

У січні 2019 року вироком Попаснянського районного суду Луганської області засуджено місцевого мешканця та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки. Враховуючи особу засудженого, суд звільнив його від відбування покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік, зобов’язавши періодично з’являтися до органу пробації на реєстрацію.

Детальні права та обов’язки засудженому було роз’яснено працівниками Попаснянського районного відділу Державної установи «Центр пробації» у Луганській області та встановлено періодичність явки до органу пробації двічі на місяць.

Не дивлячись на це, засудженим не дотримано вимоги статті 76  Кримінального кодексу України, допущені систематичні порушення умов реєстрації в органі пробації, у тому числі, після відповідних попереджень.

Внаслідок цього, ухвалою Попаснянського районного суду Луганської області від 09.07.2020, вказаній особі скасовано іспитовий строк у зв’язку з недотриманням умов його відбування. Відтепер засудженому належить відбувати призначене вироком суду покарання у вигляді позбавлення волі строком 2 роки у місцях позбавлення волі.    

Прокурор відділу місцевої прокуратури Олександр Суббота