Прес-центр14 травня 2020, 15:05

Представники Попаснянської райдержадміністрації прийняли участь у онлайн-семінарі зі стратегічного планування в секторі охорони здоров’я

14 травня Луганським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою»  організовано проведення онлайн-семінару за темою: «Стратегічне планування в секторі охорони здоров’я на рівні громади. Організація роботи центрів ПМСД в громадах в умовах епідемії (на прикладі пандемії коронавірусу SARS-CoV-2)». Учасниками від Попаснянського району виступили Вікторія Попова керівник апарату Попаснянської райдержадміністрації, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Віра Гурова та заступник директора НКП «Попаснянська ЦРЛ» Галина Гагара. Розпочався семінар з вітального слова керівника Луганського регіонального офісу Програми «U-Lead з Європою» Ігоря Агібалова. Він привітав учасників та представив їм експерта з підтримки медичної реформи в Україні Василя Височанського, який надалі спілкувався з присутніми по темі семінару. Пан Василь, в свою чергу детально розповів про основні аспекти процесу передачі закладів охорони здоров’я до громади та про взаємодію з лікарнями спеціалізованої допомоги та екстреною допомогою. Також, присутні обговорили практики боротьби з COVID-19 в громадах, роботу з персоналом ЦПМСД у кризовій ситуації та організацію «Зеленої» та «Червоної» зон в закладі першої медичної допомоги.

Онлайн-семінар, що тривав чотири години був змістовним і корисним. Дякуємо Луганському регіональному офісу Програми «U-LEAD з Європою» за запрошення та нові знання.