Прес-центр29 листопада 2021, 15:11

Презентовано діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста у Луганській області

Презентовано діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста у Луганській області.
Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, цілі й завдання якої мають виключно гуманітарний характер. Наразі МКЧХ присутній у більш ніж 80 країнах, що постраждали від збройних конфліктів та інших ситуацій насильства, зокрема, і в Україні.
29 листопада до онлайн наради під керівництовом першого заступника голови РДА Євгена Жданова долучились представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які познайомили учасників з місією організації та її діяльністю в Луганській області. Зокрема, йшлося про допомогу надану МКЧХ жителям населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування та проєкти, реалізовані у першому півріччі 2021 року.
У нараді взяли участь представники субделегації Міжнародного Комітету Черво-ного Хреста у Сєвєродонецьку, Сєвєродонецького міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області, представники Гірської, Лисичанської, Попаснянської, Сєвєродонецької військово-цивільних адміністрацій, посадовці Сєвєродонецької райдержадміністрації.
Фахівчиня зі зв’язків з громадськістю субделегації МКЧХ в Сєвєродонецьку Олена Лошакова розповіла про проєкти Міжнародного Комітету Червоного Хреста за такими основними напрямками: відновлення житла та водопостачання, підтримка охорони здоров’я та психологічна підтримка, економічна безпека, мінна не-безпека, доступна освіта та інше.
«Як було влучно зазначено, тісне знайомство Луганщини з Міжнародним Черво-ним Хрестом відбулось за сумних обставин – військовий конфлікт на Сході України, який триває. Важко переоцінити допомогу МКЧХ мирному населенню в таких умовах. Маємо щиро подякувати і висловлюємо сподівання на подальшу співпрацю,» - сказав Євген Жданов. Зокрема, він порушив питання щодо можливої допомоги Попаснянській громаді в облаштуванні додаткових свердловин на воду.
Для здійснення комунікації з жителями регіону діє гаряча лінія МКЧХ за телефоном 0 800 300 125 (дзвінки приймаються у робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 13:00 та з 14:00 до 18:00), МКЧХ в Україні має офіційну україномовну сторінку в Фейсбук https://www.facebook.com/ICRCUA, англомовну сторінку у Твіттер https://twitter.com/ICRC_ua та сайт організації www.icrc.org. Звернення до МКЧХ можна направити і на електронну адресу sev_severodonetsk@icrc.org