Прес-центр13 березня 2019, 16:03

Про реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» на території Попаснянського району

З січня 2019 року на території Луганської області запроваджено реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», метою якого є реалізація скоординованих заходів, спрямованих на встановлення ефективної комунікації між потерпілим та неповнолітнім правопорушником з метою їх примирення та забезпечення відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди.

Вказана програма може бути застосована до неповнолітнього правопорушника у разі вчинення ним вперше кримінального правопорушення невеликої або середньої тяжкості, визнання вини та отримання прокурором згоди від неповнолітнього та потерпілого на участь у вказаній програмі.

Сприяти у реалізації права неповнолітнього правопорушника та потерпілого на примирення та відшкодування завданого збитку покликані регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги шляхом залучення відповідних адвокатів.

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури з метою реалізації вказаної програми відновлення для неповнолітніх здійснюється систематичний моніторинг кримінальних проваджень за фактами вчинених неповнолітніми злочинів.

Протягом січня-березня поточного року прокурорами відділу повідомлення про застосування до неповнолітніх правопорушників програми відновлення до регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги не направлялись за відсутності підстав.

 

Прокурор відділу                                                     Олександр  Суббота