Прес-центр20 квітня 2018, 16:04

Протягом першого кварталу поточного року на території Попаснянського району спостерігається зниження рівня злочинності

Протягом першого кварталу поточного року на території району криміногенна ситуація стабілізувалась, за деякими напрямками спостерігається зниження кількості кримінально караних діянь.

Так, знизилась кількість особливо тяжких злочинів на 41, 3% (з 75 до 44), кількість крадіжок, скоєних з приватних квартир на 80% (з 5 до 1 факту), число злочинів, скоєних неповнолітніми – на 100% (з 4 до 0).

Значно покращено показники досудового розслідування кримінальних проваджень, вчинених на території Попаснянського району. Так, протягом першого кварталу поточного року, слідчими відділу поліції було закінчено досудове розслідування з прийняттям кінцевого процесуального рішення у кожному 7 кримінальному провадженні.

Стан досудового розслідування кримінальних проваджень, вчинених на території Попаснянського району перебуває на постійному контролі Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури.

Слід зазначити, що протягом першого кварталу поточного року  зниження рівня злочинності території Луганської області загалом стало найкращим загальнодержавним показником – на 10 тисяч населення у порівняння з аналогічним періодом минулого року зареєстровано 13,1 злочин (протягом першого кварталу 2017 року – 14,1 злочин). Загальнодержавний показник при цьому складає 34,9 злочини на кожні 10 тисяч населення.