Прес-центр6 квітня 2018, 14:04

Проведено спільну нараду з Попаснянським центром зайнятості щодо забезпечення підприємства кадрами

У зв’язку зі збільшенням виробництва на бюджетоутворюючих підприємствах Попаснянського району та насущної нестачі кадрів, 06 квітня було проведено спільну нараду з Попаснянським центром зайнятості щодо забезпечення підприємства кадрами.

Проходила нарада під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна та за участю першого заступника голови Віталія Проскурка, керівника апарату Вікторії Попової, начальника відділу кадрів ТДВ «Попаснянський ВРЗ» Ірини Григор’євої, начальника районного центру зайнятості Людмили Плаунової, керівників управління соціального захисту населення, управління економічного розвитку, відділу освіти та відділу з організаційних питань райдержадміністрації.

Ірина Григор’єва поінформувала присутніх про кадровий стан на підприємстві, повідомила, яким чином на заводі у відділ технічного навчання відбувається підготовка кадрів та озвучила список вакансій, на які зараз не вдається підібрати відповідні кадри. Зокрема, дефіцит кадрів відчувається за наступними спеціальностями: водії категорій В, С, Е, інженери-електрики, інженери-програмісти, електромонтери, юрист-господарник зі стажем роботи на підприємстві та токаря. Не на останньому місці і проблема з бронювання кадрів під час проведення чергових призовів на строкову військову службу. Адже, на будь-якому виробництві втрата кваліфікованих кадрів позначається досить негативно. Окремо начальник відділу кадрів вагоноремонтного заводу звернулася до голови райдержадміністрації з проханням допомогти в узгодженні графіку маршруту приміського дизель-поїзду сполученням «Сватове – Попасна», який забезпечує підвезення працівників підприємства з інших населених пунктів району.

Зі станом на ринку праці присутніх ознайомила начальник Попаснянського районного центру зайнятості Людмила Плаунова. Вона зазначила, що на сьогоднішній день ринок праці в районі невеликий: у порівняні з минулим роком до установи для працевлаштування звернулося на 12 відсотків менше осіб і ця цифра продовжує зменшуватися. Також не зовсім позитивним фактором є і те, що з 478 осіб, які зареєстровані в центрі, більше 50% складають жінки переважно перед пенсійного віку і дуже маленький відсоток молодих кадрів, а особливо – кваліфікованих.

В процесі обговорення окреслених проблем, присутні вирішили запровадити практику виїзних прийомів по району, під час яких проводити відповідну роз’яснювальну роботу серед населення відносно ролі центру зайнятості та можливостей, які він надає у сфері працевлаштування. Також Сергій Шакун зауважив, що для підбору необхідних кадрів для ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» можна проводити навчання на базі Попаснянського професійно-технічного ліцею за підтримки центру зайнятості та із залученням до цього процесу працівників відділу технічного навчання ТДВ «ПВРЗ», формуючи групи від 8 до 15 осіб. На останок голова доручив підготувати листи щодо отримання роз’яснень про бронювання кадрів на підприємствах та коригування графіку руху приміського дизель-поїзду.