Прес-центр30 жовтня 2019, 15:10

Пройшла чергова зустріч представників УВК ООН у справах біженців із представниками влади та активною громадськістю Попаснянського району

30 жовтня відбулася чергова зустріч представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців із представниками місцевої влади, соціальними службами, місцевими та міжнародними благодійними організаціями, волонтерами. Метою зустрічі було обговорення питаннь соціально-правового захисту населення, яке проживає в зоні збройного конфлікту.

З доповіддю про реалізовані протягом першого півріччя 2019 року проєкти виступила співробітник УВК ООН Ганна Кузнецова. Потім присутні обговорили ряд проблемних питань Попаснянщини. Зокрема, обговорювалися шляхи вирішення питання адміністративного підпорядкування населеного пункту Новоолександрівка, соціального захисту та супроводу громадян, які постраждали внаслідок торгівлі людьми, надання юридичної допомоги громадянам, які проживають в зоні конфлікту, та внутрішньо переміщеним особам, убезпечення місцевих жителів від безпритульних тварин тощо.

За підсумками зустрічі уповноваженими представниками УВКБ ООН буде підготовлено протокол, в якому значитимуться шляхи вирішення озвучених на зустрічі проблем місцевого населення та буде зазначено, яким чином  вирішуються питання, що обговорювалися на минулій зустрічі.

Попаснянська райдержадміністрація щиро дякує представникам Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців за участь у житті району та практичну допомогу і сподівається на подальшу плідну співпрацю!