Прес-центр23 cічня 2020, 16:01

Пройшли громадські обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

На виконання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», у відповідності до Постанови КМУ №989 від 13.12.2019 року 23 січня в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації пройшли громадські обговорення у процесі оцінки впливу на довкілля в ході планованої діяльності ТОВ «ПРІДА» в межах північно-східної частини ділянки «Кіровська західна» з подальшою апробацією запасів в ДКЗ України та отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування вугілля на зазначеній ділянці.
Громадські обговорення проводилися з метою залучення місцевої громадськості до обговорення звіту про оцінку впливу на довкілля та врахування зауважень і пропозицій в процесі реалізації підприємством планованої діяльності.
Ініційовані вони були ТОВ «ПРІДА», а їхньою організацією займався Департамент екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації за участю відділу агропромислового розвитку Попаснянської райдержадміністрації.
Після заслуховування звіту, пропозицій та зауважень від учасників заходу не надійшло. Тож, громадські обговорення було визнано такими, що відбулися. За підсумками учасники підписали протокол, який відповідно до законодавства буде оприлюднений в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля.