Прес-центр23 травня 2018, 22:05

Пройшло чергове засідання громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації

23 травня пройшло чергове засідання громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації. Проходило воно за участю голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна, виконуючого обов’язки голови Попаснянської районної ради Миколи Чернікова, членів ради, представників громадської організації міста Попасна «Боротьба», незареєстрованої громадської організації «Білогорівська територіальна громада», посадовців райдержадміністрації, правоохоронних органів, представників лісомисливського господарства та деяких освітніх закладів.

На порядку денному учасники засідання розглянули чотири запланованих питання: щодо вирубки молодняку та зелених насаджень в Попаснянському районі, як законної, так і незаконної, щодо завершення ремонту в Попаснянській багатопрофільній гімназії №25 та будівництва штучного спортивного майданчику в Попаснянській опорній школі №1, щодо участі Попаснянського району в конкурсі проектів Державного  фонду регіонального розвитку у 2017 році та участь у 2018 році, щодо розгляду звернень від громадських організацій району «Аваліст» і «Білогорівський жіночий батальйон» про вступ до консультативно-дорадчого органу, та «Різне».

Про механізм вирубки, проріжування лісових масивів, умови продажу дров мешканцям району, а також сьогоденні проблеми лісомисливських господарств поінформував присутніх директор Державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» Іван Скуріда. Він більш менш детально відповів на питання щодо методів боротьби із незаконною вирубкою зелених насаджень та умовами функціонування підприємства. Доповнив виступ Івана Скуріди начальник управління агропромислового розвитку Олександр Зуй. Олександр Сергійович розповів про існуючій механізм з чищення придорожніх лісосмуг та про те, яку роботу в цьому напрямку веде райдержадміністрація. За підсумками обговореного питання члени ради прийняли рішення обмінятися контактами із представниками лісомисливського господарства та написати листа від громадської ради до Державного підприємства «Служба автомобільних доріг у Луганській області» з приводу продовження роботи з очищення придорожніх лісосмуг району.

З ситуацією, яка склалася на сьогоднішній день в Попаснянській багатопрофільній гімназії №25 відносно проведення робіт з утеплення фасаду та ремонту покрівлі, виступив директор Попаснянської багатопрофільної гімназії №25 Анатолій Гупал. Він відзвітував про виконані роботи за весь період з 2016 по 2018 рік, пояснив причину їхньої несвоєчасності та затримки, і зазначив, що повністю планується завершити роботи до кінця поточного календарного року. Наприкінці свого виступу Анатолій Вікторович озвучив інші нагальні потреби навчального закладу, які бажано якомога швидше вирішувати.

Директор Попаснянської опорної школи І-ІІІ ступенів №1 Віктор Шулік висвітлив процес просування робіт з будівництва штучного спортивного майданчику на території школи. Він озвучив обсяги вже виконаних робіт, розповів, яким чином відбувалося фінансування, розказав, як просуватиметься зазначена робота надалі. Віктор Григорович акцентував увагу присутніх, що це питання знаходиться на його особистому контролі і він не допустить халатного відношення підрядної організації до своїх зобов’язань. Директор закладу наслідував приклад Анатолія Гупала і також озвучив наявні проблемні питання школи. Зокрема, одними з нагальних потреб на сьогодні є встановлення огорожі навкруги школи та забезпечення кваліфікованими спеціалістами з обслуговування шкільного транспорту. Члени громадської ради вирішили підняти озвучені директорами навчально-освітніх закладів питання на наступному засіданні і запросити для їхнього обговорення начальника відділу освіти райдержадміністрації.

Із аналізом участі Попаснянського району в конкурсі проектів Державного фонду регіонального розвитку виступив начальник управління економічного розвитку і торгівлі Роман Колесник. Він детально висвітлив це питання, а очільник району закликав громадськість бути активніше і приймати участь у всіх корисних для нашого регіону конкурсах проектів, запевнивши у всілякій підтримці. За підсумками розгляду питання з розробки проектів, члени громадської ради прийняли рішення налагодити тісний зв'язок із спеціалістами економічного управління і при нагоді скористуватися їхньою допомогою.

У розділі «Різне» з питаннями до голови звернулися не лише представники громадської ради, але й запрошені від громадських організацій «Боротьба» і «Білогорівська територіальна громада». Зокрема, вони порушували питання щодо виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» та оприлюднення всіх нормативно-правових документів Білогорівської селищної ради в Інтернет-мережі, своєчасного надання відповідей на запити від громадських організацій, ремонту гелиосистеми в Попаснянській районній дитячо-юнацькій спортивній школі, забезпечення районним транспортом дітей під час подорожей, знайдення законних шляхів оформлення пільгових документів для дітей з прифронтової зони при вступі до вищих навчальних закладів, вирішення проблеми щодо усунення аварійної ситуації на одному з водогонів у місті Золоте та недопущення підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

За підсумками обговорення питань у розділі «Різне», учасники засідання прийняли рішення детально їх обсудити під час наступного засідання, яке запланували на кінець червня. Також вони обговорили попередній порядок денний наступного засідання і список запрошених. На наступне засідання було перенесено й питання зі включення до складу громадської ради нових членів.