Прес-центр23 квітня 2024, 16:04

Роман Власенко: Саме зараз у нас є унікальна можливість розповідати про Луганську область у приймаючих громадах

Відбулось перше засідання новоутвореної районної Координаційної ради з питань утвердження української ідентичності

23 квітня голова Сєвєродонецької РДА – начальник РВА Роман Власенко провів засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при райдержадміністрації.

Рада, як консультативно – дорадчий орган при районній адміністрації, була створена розпорядженням голови від 8 березня №21 і включає представників міських військових адміністрацій Сєвєродонецького району, які опікуються питаннями розвитку освіти і культури, педагогів, представників закладів позашкільної освіти та культури, громадських об’єднань, науковців.

«Я вважаю персональний склад нашої ради достатньо потужним, щоб виконати поставлені перед нами завдання, головні з яких – це популяризація Луганщини як українського регіону зі своєю національною ідентичністю та подолання певних стереотипів, що панують серед широкого загалу відносно східної частини нашої країни. Саме зараз у нас є унікальна можливість розповідати про Луганську область у приймаючих громадах, при чому не тільки про минуле, а й про сьогодення – про наших волонтерів, учасників спротиву збройній агресії росії проти України, про наші здобутки у сфері патріотичного виховання», - сказав Роман Власенко.

Своїми міркуваннями щодо напрямків та механізмів утвердження української національної та громадянської ідентичності поділились члени Координаційної ради. За підсумками обговорення затверджено план роботи на 2024 рік.

Зазначимо, що організаційне забезпечення Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності здійснює відділ освіти, охорони здоров'я, культури і спорту Сєвєродонецької РДА. Свої пропозиції за напрямком роботи ради жителі району можуть надсилати на електронну адресу відділу: svdozks@ukr.net .