Прес-центр4 березня 2024, 11:03

Роман Власенко взяв участь у публічному обговоренні проєкту нової Стратегії розвитку Східноукраїнського Національного Університету ім. Даля

Голова Сєвєродонецької районної адміністрації Роман Власенко взяв участь у публічному обговоренні проєкту нової Стратегії розвитку Східноукраїнського Національного Університету ім. В. Даля до 2027 року

Стратегічний документ підготовлено за підтримки Проєкту ЄС «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності та підтримка громад» (REDU), що фінансується Європейським Союзом" і є підсумком роботи стратегічних груп протягом 2023 року.

СНУ - двічі переміщений ВНЗ за останні 10 років, та попри це він намагається продовжувати наукову та освітню діяльність.

Сьогодні головні виклики, які стоять перед закладом, - це збереження людського потенціалу та відновлення повноцінного освітнього процесу, пошук та облаштування нових локацій, відновлення і розвиток матеріально-технічної бази, наукової і освітньої інфраструктури.

Тим не менш, СНУ - визнаний лідер вищої освіти в Україні, активний учасник повоєнного відновлення і демократичних змін на деокупованих територіях.

Стратегічні напрями розвитку СНУ ім. В. Даля :

- якість викладання і навчання,

- збереження та розвиток наукового потенціалу,

- розвиток університетської спільноти та взаємодії з громадою,

- інтернаціоналізація діяльності.

У процесі вироблення стратегії, на основі рекомендацій залучених експертів різних проєктів було виявлено ряд ключових завдань, які повинні бути вирішені першочергово для підсилення конкурентоспроможності університету та забезпечення його сталого функціонування та розвитку.

До таких ключових завдань, зокрема, відносяться:

актуалізація цінностей університетської спільноти з урахуванням нових викликів;

покращення комунікаційної політики університету;

покращення проєктного менеджменту в університеті;

визначення ключових конкурентних переваг університету для подальшого позиціонування в нових регіонах;

пошук додаткових джерел фінансування та розвитку університету.