Прес-центр27 березня 2019, 18:03

Сергій Шакун презентував три масштабні проекти з розвитку Попаснянщини.

Сергій Шакун презентував три масштабні проекти з розвитку Попаснянщини.

27 березня у малій лекційній залі Попаснянського районного будинку культури відбулася презентація проектів з розвитку Попаснянського району. А саме: з реконструкції будівлі Попаснянської загальноосвітньої школи №24 та будівництва на пришкільній території спортивного дитячо-юнацького комплексу, зі створення Центру соціальних послуг у форматі «Прозорий oфіc» та з проведення капітального ремонту стадіону Попаснянської Комунальної установи «Дитячо-юнацька спортивна школа».

Для Попаснянського району це дуже важливі проекти, адже після їхньої успішної реалізації жителі Попаснянщини зможуть отримувати соціальні послуги на європейському рівні, а розвиток спорту вийде на якісно нову ступень розвитку.

До участі у презентації долучилися представники громадських організацій, приватні підприємці міста, представники установ, організацій та підприємств району, а також пересічні громадяни. Крім того, безпосередню участь у презентації взяв Попаснянський міський голова Юрій Онищенко. Адже, всі проекти передбачаються на території районного центру – Попасної.

Відкривав презентацію та проводив її голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун.

В першу чергу, він наголосив на тому, що районний центр – Попасну – потрібно переорієнтувати та зробити з міста залізничників містом людей інтелектуально та спортивно розвинених.

Першим був презентований проект «Центр соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс». В ході його презентації керівник району озвучив проблеми, які спонукали розпочати його розробку. Ними, в першу чергу, виявилися такі, як: незручне місце розташування управління соціального захисту населення, некомфортні умови при отримуванні запитувачами соціальних послуг, недостатня пристосованість приміщень для людей з особливими потребами тощо. Із деталізацією проекту присутніх ознайомив один із проектантів «Прозорого офісу». Він розповів про облаштування центру, його складові частини та зауважив, що «Прозорий офіс» об’єднуватиме всі соціальні служби району. Коментар щодо важливості реалізації зазначеного проекту надала начальник відділу управління соціального захисту населення Наталія Скребцова. Вона акцентувала увагу учасників презентації на тому, що створення офісу значно вдосконалить систему надання соціальних послуг населенню району шляхом підвищення їх якості та доступності в межах однієї установи, а також надасть можливість створювати віддалені робочі місця.

«Прозорий офіс працюватиме за принципом «єдиного вікна» та складатиметься з двох основних офісів: фронт-офісу та бек-офісу. У фронт-офісі збиратимуться запити від населення на отримання соціальних послуг, а у бек-офісі знаходитимуться реєстратори, які опрацьовуватимуть ці запити, – пояснив Сергій Шакун принцип роботи Центру соціальних послуг – У приміщенні будуть знаходитися платіжні термінали для миттєвої сплати за послуги, буде встановлено інформаційні тактильні таблички та працюватиме звукове оповіщення електронної черги. Не обійдеться на його території і без дитячого майданчику та кафе», – додав він.

«Беручи до уваги нерозвинутість сфери спортивно-оздоровчих послуг в районі, відсутність сучасних місць для спортивного дозвілля, аварійний стан трибун на спортивному стадіоні на території ДЮСШ та його моральну застарілість, виникло дві ідеї: привести до належного проєвропейського стану стадіон Дитячо-юнацької спортивної школи та створити великий дозвільний спортивний комплекс та території Попаснянської загальноосвітньої школи №24», – розпочав презентацію інших двох проектів голова райдержадміністрації.

На стадіоні ДЮСШ, проектуванням якого займаються проектувальники з міста Київ, буде збудовано футбольне поле із синтетичним покриттям, місця для занять легкою атлетикою. На цей проект вже виділено близько чотирьох мільйонів гривень.

Як пояснив Сергій Шакун, для повної реконструкції та будівництва спортивного комплексу Попаснянська загальноосвітня школа № 24 була обрана невипадково. Адже великих розмірів пришкільна територія може вмістити надзвичайно сміливі ідеї з розвитку.

Беручи до уваги масштаби проекту, він був розділений на етапи, з якими присутніх детально ознайомила київський проектант-архітектор пані Ірина. Вона зазначила, що на першому етапі буде повністю реконструйовано будівлю школи. Всі приміщення зазнають модернізації та сучасного переоснащення. До окремої будівлі буде перенесено шкільну їдальню, актову залу і побудовано надсучасну спортивну залу. На етапі початку робіт з будівництва спортивного комплексу планується перенесення пам’ятного знаку дітям, що загинули під час Другої світової війни ближче до фасаду школи. Проте, проектувальники готові врахувати побажання містян щодо розташування пам’ятного знаку і внести корективи до проекту.

Будівництво надсучасного стадіону, встановлення штучного покриття, будівництво хостелу, міні-котелень, паркувальних майданчиків,  зони відпочинку і, навіть, власних очисних споруд – ось далеко неповний перелік об’єктів, які планується побудувати на території комплексу.

Завдяки цьому проекту відбудеться популяризацію ведення здорового способу життя та занять спортом серед дітей та молоді. Цей проект має особливе соціальне значення, адже завдяки ньому на Попаснянщині виховуватиметься не лише всебічно обізнане спортивне покоління на основі національних духовних цінностей, але й назавжди буде вирішено проблему дозвілля наших дітей.

«Цей комплекс працюватиме як візитівка нашого району, що призведе до своєрідної позитивної реклами. Як наслідок – до більш інтенсивного розвитку інфраструктури міста, залучення додаткових коштів, відкриття нових робочих місць, поповнення бюджету. Це все реально, якщо ми будемо працювати разом, залучившись при цьому підтримкою держави» – завершив презентацію Сергій Шакун.