Прес-центр16 травня 2018, 13:05

Сергій Шакун провів нараду з приводу реформування медицини в районі

16 травня голова райдержадміністрації Сергій Шакун провів робочу нараду з питань розвитку сільської медицини в концепції сучасної медичної реформи. Для розгляду питання на нараду були запрошені, окрім посадовців районного відділу охорони здоров’я, головний лікар Комунального підприємства «Попаснянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Гурова та заступник головного лікаря Комунального підприємства «Попаснянської районної центральної лікарні» Галина Гагара.

Представники медицини озвучили основні проблемні питання, які виникають на шляху реформування. Зокрема, збереження та кадрове забезпечення амбулаторій у селі Троїцьке, селищі Врубівка і місті Золоте-4 (Стахановець), покращення Інтернет-зв’язку для подальшого внесення декларацій в єдину медичну базу, проведення лабораторних досліджень в амбулаторії селища Світличне, проведення ремонтних робіт в амбулаторіях і фельдшерсько-акушерських пунктах міста Золоте-2 (Карбоніт) і селища Тошківка, знайдення приміщення для розташування лоскутівського фельдшерсько-акушерського пункту.

За підсумками наради було прийнято рішення відвідати амбулаторії міста Золоте-2 (Карбоніт) і селища Тошківка для з’ясування обсягу ремонтних робіт та подальшої підготовки проектно-кошторисної документації, впровадження виїзних прийомів лаборанту золотівської амбулаторії для збору клінічних даних громадян у селищі Світличне та Нижнє, підготовки листів-клопотань щодо створення осучасненої нижнєнської амбулаторії та оренди приміщення для розміщення фельдшерсько-акушерського пункту у селищі Лоскутівка.