Прес-центр22 лютого 2019, 17:02

Сергій Шакун провів виїзний прийом громадян у Нижнєнській селищній раді

22 лютого, відповідно до поточного планування, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун провів виїзний прийом громадян у Нижнєнській селищній раді.

Чимало місцевих мешканців, які прийшли до селищного будинку культури, озвучили питання щодо поліпшення соціальних та побутових питань селищ Нижнє та Нижнє-1. Так, першочерговим виявилося питання з ремонту місцевих доріг. На що очільник району пояснив, що в поточному році планується розпочати капітальний ремонт доріг у Попаснянському районі по деяких напрямках, адже відповідними місцевими головами ще наприкінці 2018 року були підготовлені відповідні документи та надані до Державного фонду регіонального розвитку. А місцевого голову – Валерія Шопіна – він закликав не зволікати та вже готувати відповідний проект з ремонту місцевих доріг і потім надати його до ДФРР.

Не менш важливим виявилися питання щодо забезпечення освітленням місцевих вулиць, збільшення виїзних прийомів громадян районними соціальними службами, налагодження належного стану роботи Нижнєнської філії централізованої бібліотечної системи, самоорганізації населення з приводу залучення міжнародних фондів для впровадження соціальних проектів, на кшталт будівництва дитячих майданчиків та благоустрою селищ, відновлення роботи лабораторії з клінічних досліджень. Крім того, мешканці селищ звернулися до Сергія Шакуна із проханням вирішити питання з приводу убезпечення людей від безпритульних тварин, налагодження роботи місцевої амбулаторії, відкриття аптеки, удосконалення місцевої транспортної мережі тощо.

Також жителів селищної ради цікавило: чи матимуть вони змогу прийняти участь у виборах Президента України та чи будуть утворюватися об’єднані територіальні громади і до складу якої увійде Нижнє і Нижнє-1. Сергій Шакун пояснив, що вибори обов’язково відбудуться, а питання з утворення ОТГ можна буде повномасштабно розглядати лише після завершення ООС.

«Ви самі можете бачити, що поступово нам вдається робити невеличкі кроки з поліпшення соціального життя, а саме: незабаром будуть замінені вікна у дитячому садку, планується збудувати у Нижньому амбулаторію, ведеться робота із залучення фахівців медичного профілю», – зазначив голова райдержадміністрації.

Нажаль, під час зустрічі нижнєнці вислови незадоволення роботою місцевого депутатського корпусу та голови Валерія Шопіна. На що Сергій Шакун зазначив, що відтепер він буде частіше відвідувати Нижнє та спілкуватися із мешканцями стосовно усунення проблемних питань, які було озвучено під час зустрічі.

Відразу по завершенню виїзного прийому голова району надав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації з приводу налагодження роботи будинку культури та створення для місцевих дітлахів дозвілля, звернення до районного відділу РЕСу для з’ясування перешкод щодо освітлення вулиць, розроблення додаткового графіку прийому громадян соціальними службами та удосконалення місцевої системи отримання ліків по загальнодержавній програмі «Доступні ліки».

Наостанок Сергій Шакун зробив оголошення щодо початку конкурсного відбору з отримання гранту місцевими приватними підприємцями з приводу відкриття або розширення власного бізнесу та створення нових робочих місць.

Тож, всі порушені питання тримаються на особистому контролі очільника району та поступово будуть вирішені.