Прес-центр6 травня 2021, 13:05

Щиро дякуємо нашим ветеранам за їхній подвиг!

Все далі від сьогодення відходять страшні події Другої Світової війни, і, на жаль, все менше залишається з нами ветеранів, які брали участь у кривавих боях, були в’язнями концтаборів, працювали на трудовому фронті або були депортовані на примусові роботи до фашистської Германії.
Збереження пам’яті про історію своєї країни та повага до людей, що її творили, – запорука нашої державності та подальшого розвитку. Саме тому, напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко та керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов відвідали ветеранів – учасників бойових дій.
Вони завітали з подарунками та привітаннями до мешканок Попасної – Криворотько Антоніни Макарівни та Журбенко Тетяни Олексіївни.
Ці героїчні жінки мають славетні біографії.
Антоніна Макарівна пройшла усю війну, з 1941 по 1945 роки вона воювала на Південно-Західному, Сталінградському, Південному, 4-му Українському Фронтах, а Перемогу зустріла у званні старшого сержанта на території нинішньої Литви у місті Шауляй. Нагороджена Орденом Великої Вітчизняної війни, медалями «За бойові заслуги», «За оборону Сталінграда», «За Перемогу над Німеччиною» та ювілейними медалями.
Тетяну Олексіївну у 1942 році разом із матір’ю вивезли до розподільчого пункту у Берліні, після чого їх направили на примусові роботи до Устенгаузена, що у Німеччині. Там вони працювали на поміщика, в нелюдських умовах виконуючи господарчі роботи, при чому діти працювали на рівні з дорослими. 2 травня 1945 року військові звільнили та вивезли Тетяну Олексіївну додому в Україну.
Незважаючи на пережиті жахливі події війни, жінки у післявоєнний час сумлінно працювали на підприємствах міста, ростили дітей та онуків, займали активну громадську позицію.
Тож щиро подякуємо нашим ветеранам за їхній подвиг та побажаємо міцного здоров’я, мирного неба над головою і довгих років життя.