Прес-центр26 червня 2018, 16:06

Сьогодні голова райдержадміністрації провів традиційну апаратну нараду.

       Сьогодні голова райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун провів традиційну апаратну нараду з керівниками територій, установ, організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації. На порядку денному були розглянуті наступні питання: про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях; щодо профілактики отруєння дикими грибами; про заходи щодо боротьби з амброзією полинолистою; про надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
       Щодо режиму зони безпеки було детально озвучено сутність пересування трьома існуючими зонами безпеки – червоною, жовтою та зеленою. Так, пересування громадян зеленою зоною необмежено, жовтою – передбачена перевірка на блок-постах, червоною – переміщення громадян може бути обмежено або заборонено. Наразі видача перепусток цивільним особам не передбачається.
В ході розгляду другого питання присутні були ознайомлені з випадками отруєння дикорослими грибами, заходами профілактики цього явища, попередженням випадків реалізації дикорослих грибів, зібраних у літній період, та проведеною профілактичною роботою у районі.
       Стосовно знищення на території району амброзії було доведену нагальну потребу у здійсненні відповідних заходів по знищенню великої кількості амброзії, котра активно зростає протягом літнього періоду, ступінь відповідальності посадових осіб у разі невиконання заходів по боротьбі із цим небезпечним бур’яном.
       Щодо надання статусу дітям, постраждалим під час військових дій та збройних конфліктів, присутніх ознайомили із сутністю цього статусу та порядком його отримання.
       У розділі «Різне» розглядалося питання про випадок смерті великої рогатої худоби від сказу у селі Устинівка, який стався 24 липня. Начальник Держпродспоживслужби Олександр Ткачов наголосив на відповідальності керівників органів місцевого самоврядування за усунення таких ситуацій, на необхідність термінового реагування на подібні випадки.
       У підсумку наради щодо обговорених питань було напрацьовано протокольні доручення голови райдержадміністрації.
       Наостанок Сергій Шакун наголосив на необхідності упорядкування територій, запросив усіх для участі у святкуванні Дня Конституції України, а 24 серпня – в обласному святі Дня незалежності України, яке відбуватиметься у Попасній.