Прес-центр28 вересня 2021, 16:09

Сьогодні в райдержадміністрації пройшло засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Сьогодні в райдержадміністрації пройшло засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

28 вересня заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова провела чергове засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

На засіданні було розглянуто поточний стан забезпечення протитуберкульозними та антиретровірусними препаратами і препаратами замісної підтримуючої терапії,  загальний стан профілактики вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) від матері до дитини, провадження у закладах освіти профілактичних програм, спрямованих на попередження вживання психоактивних речовин із залученням фахівців благодійних та громадських організацій

 Зокрема, перше питання порядку денного засідання актуалізували міський фтизіатр КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»  Галина Бєвз та заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 м. Лисичанськ»  Світлана Побоженко. Ними було зазначено, що наразі Сєверодонецький район забезпечений протитуберкульозними та антиретровірусними препаратами в достатній кількості.

Окрім членів консультаційно – дорадчого органу участь у засіданні  взяли представники БФ «Лікарі без кордонів – Бельгія». В найближчих планах цієї організації  -  продовження надання підтримки кабінетам «Довіри», проведення  інформаційних сесій  на теми, що стосуються ВІЛ, сприяння активному тестуванню населення з метою підвищення рівня виявлення нових випадків ВІЛ  та інше.