Прес-центр24 листопада 2017, 11:11

«Сталін як Путін. Голодомор – реакція на мільйонний селянський «Майдан» початку 1930-х»

«Сталін як Путін. Голодомор – реакція на мільйонний селянський «Майдан» початку 1930-х»
«Українська правда» від 24.11.2017: «Прихильники «твердої руки», ностальгуючи за сталінським порядком, здебільшого сприймають тогочасне суспільне буття через бадьору картинку радянського агітпропу. Насправді, на початку 1930-х років становлення тоталітарної імперії опинилося перед загрозою. На заваді амбітним планам Сталіна встала Україна. Нині українці, орудуючи бруківкою і «коктейлями Молотова», зруйнували путінські стратегії нового «перевидання» Російської імперії. А тоді – озброєні палицями та обрізами українські селяни поставили під сумнів можливість успішного втілення сталінського імперського проекту» – ця цитата найкраще ілюструє розвиток суспільства по спіралі, і підтверджує необхідність пам’ятати свою історію.
Саме задля збереження пам’яті про минулі покоління українців, які загинули під час Голодомору 1932 – 1933 років, представники Попаснянської райдержадміністрації та Попаснянської міської ради поклали квіти до пам’ятного знаку Жертвам Голодомору, який розташований на території Свято-Миколаївського храму міста Попасна. 
Також, у рамках відзначення 84-ої річниці Голодомору в Україні, проходять заходи у закладах освіти та культури, відбуваються покладання квітів до пам’ятних знаків Жертвам Голодомору у місцевих радах.