Прес-центр23 лютого 2018, 13:02

Супервізія для контактних осіб з питання впровадження пілотного проекту щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства

22 лютого за участю представників районних та обласних структур проведено третю супервізію для контактних осіб з питання впровадження пілотного проекту щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас».

У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району визначено контактних осіб із числа місцевих жителів, які надаватимуть першу допомогу постраждалим, перенаправлятимуть до суб’єктів міжвідомчої взаємодії та проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу. Також, обговорено практичні аспекти роботи із постраждалими від насильства.

Партнери Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації в реалізації проекту – міжнародні організації Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger – повторили із учасниками навички консультування, обговорили принципи безпечного планування, а також розглянули питання підняття обізнаності про ґендерно обумовлене насильство.