Прес-центр21 вересня 2018, 13:09

У лікарні на Попаснянщині з'явилось нове обладнання

В Попаснянській районній лікарні почав працювати надсучасний діагностичний кабінет з новим цифровим обладнанням.   

Вже майже тиждень у Попаснянській районній центральній лікарні функціонує з усіх боків модернізований рентген-флюорографічний кабінет, прийом у якому проводиться з 8:30 по 14:00 годину.

У цьому кабінеті заходиться нова цифрова рентгенівська система, яка дає можливість здійснювати безперебійну роботу апарату як на цифровому безпровідниковому детекторі, так і на звичайній аналоговій плівці. Неможливо не відзначити  і новий надсучасний цифровий флюорограф.

Робота нової апаратури за простотою нічим не відрізняється від процедури отримання знімка на плівковому апараті. Разом з тим, зображення на цифровому апараті практично миттєво з’являється на екрані монітора. Використання цифрової камери або напівпровідникового лінійного детектора дозволяє значно зменшити радіаційне навантаження на пацієнта, а застосування сучасних технологій зменшує радіаційне навантаження на персонал. Для ефективної і комфортної роботи робочі місця лікаря-рентгенолога та рентген-лаборанта укомплектовані комп’ютерами останнього покоління і професійними моніторами.

Основні характеристики нового обладнання: легкість в експлуатації, швидкість проведення обстеження, забезпечення комфорту пацієнта, незначні габарити, комп’ютерне забезпечення. Відмінною особливістю даного флюорографа та рентгена є значна пропускна спроможність.

Куплено новомодне обладнання за кошти обласного бюджету,вартість якого склала близько 6,5 мільйонів гривень. Проте для належного функціонування такого устаткування був необхідний спеціалізований ремонт, проведення якого взяла на себе районна влада. Попаснянська райдержадміністрація виділила близько 300 тисяч гривень для проведення ремонтних робіт з додержанням усіх спеціалізованих технологій.

Не залишилось без уваги й покрашення стану інших  приміщень лікарні.

Керівництво лікарні висловлює щиру вдячність за покращення матеріально-технічної бази закладу, що допоможе зробити лікування та обстеження пацієнтів ще більш якісним і сучасним.