Прес-центр12 березня 2020, 09:03

У музеї для учнів Попаснянської гімназії проведено факультатив з «Українознавства»

11 березня до Попаснянського районного краєзнавчого музею для проведення факультативу «Українознавство» завітали учні 5-А класу Попаснянської багатопрофільної гімназії №25 на чолі із керівником факультативу Юлією Лихобабіною.

Інна Уварова, екскурсовод закладу, представила дітям експозицію міні-музей «Українська хата». Вона розповіла дітям про побут та знаряддя праці українських селян. Особливу увагу пані Інна приділила мові українських рушників з різних куточків України.

Родзинкою екскурсії стала віртуальна подорож до села Моринці – місця де народився великий український поет, художник, громадський діяч Тарас Шевченко. Цей екскурс був приурочений 206-й річниці з дня народження Кобзаря.

Дітей ознайомили із художнім доробком Шевченка, розповіли про історію створення його автопортрету та ознайомили зі збіркою «Кобзар» і особливою роллю в українській культурі такого музичного інструменту, як бандура.

Наостанок діти із задоволенням пофотографувалися у фотозоні музею на декоративній лаві 1900 року створення, яка знаходилася у фото салоні першого фотографа міста Попасна Івана Будихіна.