Прес-центр20 лютого 2018, 16:02

У Попаснянському районі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого у Попаснянському районі за участю голови райдержадміністрації Сергія Шакуна відбулась низка заходів з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Спочатку очільник району відвідав вечір-реквієм, присвячений прощанню із Небесною Сотнею, що пройшов у Попаснянській гімназії №20. Під час заходу учні читали вірші та слухали відеоспогади про зимові події 2014 року. Потім голова прийняв участь у актуальному репортажі «Майдан. З героями іде прощання», який підготували для учнівської молоді загальноосвітньої школи №24 та Попаснянського професійного ліцею залізничного транспорту працівники бібліотеки-філії №5. І на останок очільник району взяв участь у Мітингу-реквієму до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Сергій Шакун ділився своїми спогадами про події, в яких він приймав участь під час Революції Гідності, про Луганський майдан та його героїв, серед яких дехто поклав голову за Батьківщину та наголосив, що майбутнє України повністю залежить від молоді. Також своїми спогадами ділилися майданівці, які тепер захищають Україну на східних її рубежах – військові із позивними Левко і Елвіс.

«Події розгорталися стрімко і драматично – розпочавшись мирними зібраннями студентства в центрі Києва, вони закінчилися масовими мітингами, палаючими шинами, "коктейлями Молотова" і бруківкою, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що, відстоюючи гідність та свободу нашої держави, тоді за неї віддали свої життя 106 українців і ще понад двох тисяч отримали поранення», – згадував Левко.

Наостанок Сергій Шакун подякував всім, хто прийняв участь у заходах та оголосив, що незабаром на площі Миру у Попасній буде встановлено стелу Героям України, які ціною свого життя відстояли мирне небо над Україною.