Прес-центр10 серпня 2018, 15:08

Учасники проекту "Музику чутно крізь стіни" відвідали Попасну

09 серпня на Попаснянщину завітали  учасники міжнародного проекту «Музику чутно крізь стіни». Куратора проекту Петера Шварца, проект-менеджера Анну Казакову та німецьку оперну співачку Ясмін Етезадзаде радо зустрічали заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Карина Кошелєва та начальник відділу культури Ольга Калюжна.

Делегація приїхала до Попасної презентувати проект та поспілкуватися із місцевими жителями, зустріч з якими мала проходити у Попаснянській дитячій школі мистецтв.

Проте, перед початком заходу представники райдержадміністрації запросили гостей познайомитися із прифронтовим містом.

Учасникам проекту був презентований мурал, намальований ще торік французьким художником, який знаходиться в Попаснянській опорній загальноосвітній школі №1, модернізоване медичне містечко на території Попасної, що продовжує вдосконалюватися, осучаснена за підтримки Японського уряду районна бібліотечна система та Попаснянський районний будинок культури разом із бомбосховищем.

Побачене залишило по собі у гостей незабутнє враження та неоднозначні емоції. Більш за все їх вразило те, що в умовах збройного конфлікту місцеві жителі не втратили віри на краще майбутнє та продовжують нормальне життя.

«Мета моєї поїздки до Попасної – надихнути її жителів на прекрасне, подарувати радість, – зазначила під час візиту Ясмін Етезадзаде, – Я не зможу принести мир на Донбас, але спробую за допомогою музики об’єднати серця людей і подарувати надію на краще», – додала вона.