Прес-центр3 травня 2018, 17:05

Утворено комісію з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб

18 квітня 2018 року вийшла постанова Кабінету Міністрів України №280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». В цьому нормативно-правовому документі удосконалено механізм забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб певної категорії та детально прописані умови її реалізації на місцях.

Відповідно до вимог постанови 03 травня голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун підписав розпорядження, згідно якого утворено комісію з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб.

Відразу після підписання цього розпорядження новоутворена комісія провела перше засідання. На ньому розглядалася заява про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення  для внутрішньо переміщеної особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і яка  брала безпосередню участь в антитерористичній операції та визнана особою з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи. Комісією одностайно було прийнято позитивне рішення з цього приводу. Протягом трьох робочих днів копія рішення про призначення грошової компенсації буде надіслана заявнику і незабаром, після проведення всіх необхідних процедур, він зможе придбати житло.