Прес-центр17 грудня 2021, 10:12

В області розпочинається період новорічних і різдвяних святкувань

В області розпочинається період новорічних і різдвяних святкувань.
У населених пунктах району і області 19 грудня – на Миколая – заплановане відкриття новорічних ялинок. Протягом усього періоду святкувань у кожній громаді будуть організовані різноманітні заходи: святкові фестивалі, вертепи, масові колядування та зустрічі Нового року тощо.
Організації – шефи цими днями відвідують своїх підопічних аби привітати їх зі святами та вручити подарунки. З кожним роком збільшується кількість благодійних акцій, в ході яких волонтери, зокрема, молодь, не залишають без святкових вітань дітей пільгових категорій чи самотніх громадян похилого віку.
Цікава програма очікує дітей і дорослих в обласному центрі. 16 грудня, в ході брифінгу, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації Аліна Адамчук акцентувала увагу жителів Луганщини на запланованих обласних заходах у Сєвєродонецьку.
Так, на жителів та гостей області очікує концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом запрошеного диригента зі Львова Любомира Ліщука від Луганської обласної філармонії, який відбудеться 18 грудня.
19, 21-23 та 28 грудня – новорічно-різдвяна казка «Подарунок Святого Миколая» від Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.
20 грудня у приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру очільник Луганщини Сергій Гайдай привітає дітей загиблих воїнів АТО/ООС з Днем Святого Миколая.
Протягом грудня населені пункти Луганської області відвідає колектив Національної капели бандуристів України ім. Г. Майбороди (м. Київ). Зокрема, 21 грудня відповідна концертна програма відбудеться в Сєвєродонецькому фаховому коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.
Культурно-мистецька акція «Сяйво таланту» проходитиме 22 грудня під патронатом голови облдержадміністрації й об’єднає на одній сцені юних музикантів, які досягли успіху в обласних конкурсах виконавської майстерності.